2021-05-21 273 浏览
今次呢個虎鐵板餐,我將佢改咗名叫做大隻佬餐💪🏻,因為個份量真係大得誇張😲,我相信要大隻佬先食得晒🤗.Set有沙律🥗、海膽黑松露糖心蛋🥚、火焰北寄貝🔥、活鮑魚配蟹肉海苔醬、活龍蝦配海膽醬🦞、日本A5和牛厚燒🥩、香煎野菜🥬、汁物🥣、三文魚子海膽杯炒飯🍚、疏乎厘雪糕🍦,一個10樣嘢,仲要每道菜嘅份量都唔少,真係驚死你唔飽🤣.北寄貝用火焰🔥,所以酒香十足🍶,北寄貝鮮甜,口感嫩滑,隻鮑魚大到離晒譜🙈,仲要一人一隻,落足工本,龍蝦又係,啖啖肉,食極都仲有,不過就有部份龍蝦肉係半生熟,我自己就鍾意食全熟嘅龍蝦肉多啲🤭,A5和牛厚燒超正,肉汁Juice,肉質嫩滑😋.其實食完呢啲主菜我已經飽到嘔🐖,不過個餐仲未完,儘管我已經好飽,都一定要食三文魚子海膽杯炒飯🍛,炒飯有蒜香,配合埋三文魚子同海膽,就算幾飽都要食嘅.而甜品係第二個胃,甜品係大大個嘅蛋白疏乎厘🍮配芝麻雪糕🍨,雖然佢個樣似疏乎厘pancake🥞,不過其實佢只係普通嘅疏乎厘,所以唔好expect佢會有疏乎厘pancake嘅空氣感,不過作為一個餐後甜品,佢都算係相當有誠意😝