2021-11-12
一向都特別喜歡試私房菜,有別於其他大型連鎖店,有佢嘅特色、心機、味道!順德菜我一向都喜歡💕今日特意過嚟試吓這間名門私房菜,同事試過都讚口不絕地方算方便地鐵站附近,餐廳座位唔算太多,大約三張枱左右,氣氛感覺很寧靜,氣氛很好👍見好多都應該係熟客店員推介,招牌杏汁燉豬肺湯 真正功夫菜!秋冬飲舒服,杏汁香濃,豬肺都食晒呀😜😜鮑汁鵝掌扣花膠王 經典菜式,用料矜貴,花膠長個手掌,都係佢哋嘅招牌菜式,仲有柚皮添,無四五個鐘都食唔到呢道菜☺️☺️芋頭鴿肉配 雞肝XO醬外相好靚,每人一件剛剛好🥰外皮酥脆,芋蓉軟糯,鴿肉甘香,配上秘製雞肝XO醬,好正啊!撈飯應該一流👍👍鑲鑽黃金蝦多士 蝦肉爽口,配咸蛋黃醬真係好夾🤩古法瓦罉豉油雞 半隻玫瑰露香氣濃郁一上枱已經聞到,雞肉嫩滑入味😌😌蝦乾魚肚芥菜煲 份量好多足夠四五個人食啊,芥菜唔苦,反而多咗一份清甜,配上魚肚份外清甜其實已經好飽啦🤣🤣但係糖水亦喺呢度嘅另一招牌蛋白杏仁茶 -一字記之曰正!紫米露,好食過出邊嘅糖水舖好多😌😌真係好高質嘅順德私房菜絕對係我嘅收藏list之一😋😋
店員推介,招牌杏汁燉豬肺湯 真正功夫菜!秋冬飲
舒服,杏汁香濃,豬肺都食晒呀😜😜
招牌杏汁燉豬肺湯
鮑汁鵝掌扣花膠王
鮑汁鵝掌扣花膠王
芋頭鴿肉配 雞肝XO醬
芋頭鴿肉配 雞肝XO醬
鑲鑽黃金蝦多士
蝦肉爽口,配咸蛋黃醬真係好夾🤩
古法瓦罉豉油雞 半隻
玫瑰露香氣濃郁一上枱已經聞到,雞肉嫩滑入味😌😌
古法瓦罉豉油雞 半隻
蝦乾魚肚芥菜煲
蝦乾魚肚芥菜煲
其實已經好飽啦🤣🤣但係糖水亦喺呢度嘅另一招牌
蛋白杏仁茶 -一字記之曰正!
紫米露,好食過出邊嘅糖水舖好多😌😌
真係好高質嘅順德私房菜絕對係我嘅收藏list之一😋😋