2018-11-20 68 浏览
好鍾意食鐵板燒,因為可以睇住師傅煮嘢食😍#伊勢海老鐵板燒 (二人前 $2288)😋好味指數:(8/10)🥗沙拉wasabi酸汁沙律,食落去好開胃😆🐟汁煮白鱈魚鱈魚嘅肉同皮分開煎😍煎好之後魚肉加洋蔥汁同檸檬😚最後再放上脆卜卜嘅魚皮😙啲洋蔥好好味,本身自己好中意食鱈魚,煎過嚟帶點魚油香😝碟側邊嘅花仲可以食添🤣🦀海膽汁煮龍蝦賣相好靚,仲加咗朵花係到😚個海膽汁係海膽再加龍蝦膏整成, 睇住師傅係鐵板到處理龍蝦真係好考功夫😱個汁一半炒落龍蝦到,另一半就放係碟邊,想食多啲汁就可以自己點😙龍蝦食落去爽口彈牙,加埋個汁鮮味十足😆我清晒啲海膽汁😋🥦特別菜品奶油煮法國白蘆筍,蘆筍食落去好甜😳🐮熊本縣產A5和王牛嗌咗5成熟,我覺得岩岩好😛可以先試原味唔點任何醬汁,岩鹽都唔錯,wasabi酸汁可以解膩😚不過我最鍾意都係連埋蒜片一齊食😝🐮和牛炒飯用咗日本米,粒粒都炒得好香🤤配料有洋蔥、和牛碎同蘿蔔碎😙🐥清酒雞湯平時飲嘅都係蜆,呢到就係精酒煮雞湯😚飲落去好清,仲有2粒帶子🤤🍨甜品我就揀咗紅豆雪糕,甜甜的有好多紅豆同脆脆係到😙
好鍾意食鐵板燒,因為可以睇住師傅煮嘢食😍

#伊勢海老鐵板燒 (二人前 $2288)
😋好味指數:(8/10)
🥗沙拉
wasabi酸汁沙律,食落去好開胃😆

🐟汁煮白鱈魚
鱈魚嘅肉同皮分開煎😍
煎好之後魚肉加洋蔥汁同檸檬😚最後再放上脆卜卜嘅魚皮😙
啲洋蔥好好味,本身自己好中意食鱈魚,煎過嚟帶點魚油香😝
碟側邊嘅花仲可以食添🤣

🦀海膽汁煮龍蝦
賣相好靚,仲加咗朵花係到😚
龍蝦食落去爽口彈牙,加埋個汁鮮味十足😆
我清晒啲海膽汁😋

🥦特別菜品
奶油煮法國白蘆筍,蘆筍食落去好甜😳

🐮熊本縣產A5和王牛
嗌咗5成熟,我覺得岩岩好😛
不過我最鍾意都係連埋蒜片一齊食😝

🐮和牛炒飯
用咗日本米,粒粒都炒得好香🤤
配料有洋蔥、和牛碎同蘿蔔碎😙

🐥清酒雞湯

🍨甜品
我就揀咗紅豆雪糕,甜甜的有好多紅豆同脆脆係到😙