2017-05-03
其實一直都好少食越南野食,因為我本身麻麻地鐘意,但朋友想食,結果夜晚收工之後就去左尖沙咀既河內大娘越南餐廳食dinner。餐廳掛左好多畫,因為我本身好中意圖,所以有影低留念 由於我12點食lunch 之後就無咩點食野,所以同朋友叫左好多野食。朋友同我分別點左椰青同大娘真多冰。真多冰d 料好足 - 綠色粉條同d 綠豆蓉(應該係) 好多,好正 因為我個陣分左d 比朋友飲 所以個陣真係想點多杯飲 金黄炸軟殼蟹軟殼蟹紙卷牛油雞中翼大娘小食拼盤開頭同朋友點左d 小食,軟殼蟹紙卷,金黄炸軟殼蟹,大娘小食拼盤同大娘秘製牛油雞中翼。我食炸野最驚炸粉多,但呢間餐廳d 炸野一d 都5多炸粉。牛油雞中翼真係好香牛油味,我忍不住一次過食左3隻。 (必叫)主菜就叫左香茅烤豬頸肉湯河粉配雞扒,豬頸肉同雞扒好好食 而已湯完全係我favourite 唔會太重口味,但又有味。(推介!) 另外朋友點左雞絲撈檬,佢話好食 菜就叫左蝦頭膏炒高麗菜,我本身5太鐘意食菜。但蝦醬係我至愛,結果就叫左 好香蝦醬味,本身我朋友驚好辣,但一d 都唔辣,仲好好食,成碟差唔多係我食晒
餐廳掛左好多畫,因為我本身好中意圖,所以有影低留念
朋友同我分別點左椰青同大娘真多冰。
因為我個陣分左d 比朋友飲 所以個陣真係想點多杯飲
金黄炸軟殼蟹