2017-06-24
尋晚好想食燒肉!咁就出左尖沙咀,求其上網搵一間,有位就訂左先~得返Bar枱都照殺!去到都算滿滿地,始終星期五,後面卡位又有公司聚餐,所以有即日訂都有枱算好彩。店員好細心教我地用IPad點菜,飲品唔包,但加$30任飲(汽水、道地茶系列、有汽利賓立、其中有一款啤酒)任食雀巢杯裝乳酪,第一輪會先上刺身船同燒肉併盤,咁一路食一路襟iPad絕對唔會浪費左等嘅時間。上菜可以話係神級快!點完轉過頭就出現係你隔離。佢份量係填一件黎一件,唔怕好似人地果d一份份,就算黎一份都係三件左右,件件一小片,啱曬想試又怕黎得多又大件嘅人,大食嘅填多幾件都會黎足!肉嘅質素雖然算唔上中上,但過得去,起碼唔係燒完柴皮同咬唔入。我個人覺得佢醃嘅肉唔錯!豬頸肉、壺漬肉、地獄雞翼、芝麻雞翼食完都有再encore。亦有海鮮,蝦、小扇貝,蜆同小蟶子一小兜兩三粒咁,用湯浸住燒,幾鮮甜。刺身同壽司都有好多款,推薦佢個黃金蝦卷、蟹膏軍艦同燒牛肉壽司,刺身就一定要食甜蝦!食到咁上下,炸物就都係蝦、蠔、雞軟骨味道普通,但最驚喜佢有炸榴槤!我食左一粒!好正!最後都有再叫!其他嘅有小蕃薯、香芋丸、芝士年糕、炸牛奶卷、炸抹茶雪糕泡芙等,炸抹茶雪糕
食到咁上下,炸物就都係蝦、蠔、雞軟骨味道普通,但最驚喜佢有炸榴槤!我食左一粒!好正!最後都有再叫!其他嘅有小蕃薯、香芋丸、芝士年糕、炸牛奶卷、炸抹茶雪糕泡芙等,炸抹茶雪糕泡芙堅好食!記得一上即食,因為雪糕係中間仲係凍嫁!炸牛奶卷如果你唔想浪費個胃嘅位,可以唔食......因為係炸麵包中間卷左奶糊嘅甜點。
最後最後,我碌碌下個IPad竟然比我見到我的最愛!仲可以自己落手落腳燒!雞泡魚乾!可惜太飽!只可以幾塊!埋單送埋最後甜品,近年最愛Mõvenpick雪糕(雲尼拿、朱古力、士多啤梨揀一款)。今次依間真係我近依幾年食過最滿足嘅放題!下次去都會揀返Bar枱,因為後面卡位都幾油煙下,同埋卡位雖然係高櫈,但都算好闊落。推薦喔!