2023-09-20 1120 浏览
今次谂住带老婆去食好野,我就拣左呢间意大利菜既餐厅,特登过海黎港岛食野😋我就食左佢个tasting menu,咁就逐样食物讲下啦😏"Lingua Tonnata", Veal Tongue & Tonnata Sauce,佢系一个簿切牛舌黎既,块牛舌好靓,入口即溶,加埋佢个tonnata酱酸酸地咁好夹,超好味🤩"Pollo alla Diavola" Spicy Chicken on the Bone, Seasonal Vegetables,佢系成只烤鸡面头有加香辣粉,只鸡好大只,烤得好香,肉质唔会鞋,而且仲有啖啖肉汁,正呀😋Charcoal Grill Bone Marrow, Toasted Bread, Aromatic Salad,呢个系炭烧牛骨髓,呢个真系好少见过有得食,佢系咸咸地,入口即溶,加埋面包沙律黎食好夹,可以中和番油既感觉😍"Testina" Pig's Head & Salsa Verde,呢个系慢煮猪面颊肉黎,面头有青酱几好味,呢道菜用餐厅名黎命名,系佢地既signature菜黎,肉好有肉汁,又唔会韧,嫩得黎唔会太肥👍🏻

我就食左佢个tasting menu,咁就逐样食物讲下啦😏