2018-01-26 107 浏览
作為抹茶粉絲,一定會嚟宏好好食一餐❤️❤️今日就同朋友一齊去到the one lv5食佢啦🐣🐣 我地先揀左個日本白鰻魚定食($210)🤑 白鰻魚冇咁膩,可以點上附帶嘅三款汁食,個人最愛柚子,淡淡柚子香同口感彈牙嘅白鰻配合得好好!而燒汁亦唔會太咸,撈白飯食更加開胃!另一個揀左迷你三彩定食($148)🤡呑拿魚蓉好惹味,又唔會腥!而主角鰻魚燒得有焦香,汁又帶甜,所以送飯好正!2款定食都跟左海藻烏冬,好彈牙有咬勁,食落煙韌十足!湯底清甜🤗 跟餐抹茶小卷蛋非常出色,cream好濃厚嘅抹茶香,而芝麻卷蛋都係好重芝麻味,又唔會太甜!抹茶軟雪糕芭菲($88)💁🏻 抹茶味十足,帶小小奶味😗而抹茶啫喱偏重茶味,同雪糕嘅甜一齊食可以中和番⭐️抹茶窩夫好有驚喜!入面都係滿滿嘅抹茶,配上粟子蓉同雪糕食更有層次👍🏻 培茶奶味唔太甜,茶味濃!蘋果汁好香甜,夠解渴

我地先揀左個日本白鰻魚定食($210)🤑

另一個揀左迷你三彩定食($148)🤡

抹茶軟雪糕芭菲($88)💁🏻

抹茶窩夫好有驚喜!
入面都係滿滿嘅抹茶,配上粟子蓉同雪糕食更有層次👍🏻

培茶奶味唔太甜,茶味濃!

蘋果汁好香甜,夠解渴