2010-08-19 4 浏览
友人生日, 打算找一家特别d的餐厅食下饭倾下计, 在机绿巧合下找到"兄弟私房菜", 本住食评又咁多, 又几特别, 价钱又唔算贵, 好~就订呢间 !食物质素系后话, 净系讲个"before service"我都非常的满意, 我早了一星期订枱, 老板Lew 和 Sean好快就send个menu给我去睇, 由于友人唔食牛的, Lew 和Sean的menu都为呢类朋友提供另一d option, 我朋友当然就非常满意啦~昨晚我就无影相, 食物的main course我同友人食左Panfried Seabass , Grilled Kuro Buta Pork, 非常好食, 条seabass块皮好香好脆,肉质好鲜配上佢自制的薯蓉, 酸酦地好开胃, 而黑毛猪好juicy, 以前在agnes b食过仲以为食唔返添~而我更欣赏系在Appetizer 和soup的小环节都做得咁好, Appetizer 我们吃了Beef Carpaccio和 Foie Gras , 我自己食个牛, 超好食, 因为自己系喜欢食生生地又juicy的牛, 比阿苏闹我都要讲个口感非常好 ; 而友人的鹅肝就煎到外脆内软, 我自己其

而我更欣赏系在Appetizer 和soup的小环节都做得咁好, Appetizer 我们吃了Beef Carpaccio和 Foie Gras , 我自己食个牛, 超好食, 因为自己系喜欢食生生地又juicy的牛, 比阿苏闹我都要讲个口感非常好 ; 而友人的鹅肝就煎到外脆内软, 我自己其实对鹅肝麻麻地, 因为阵骚味我唔太喜欢, 但昨晚果块唔系骚, 系叫香, 真系入口即溶好滑 ; 而个龙虾汤好香浓龙虾味, 真材实料, 绝唔系出面d hea汤可以比较

昨晚我还带了一支白酒去的, 佢地提供的酒杯唔系酒楼水杯, 而系德国名牌Spiegelau玻璃杯, 仲有分红酒杯, 白酒杯, 连冰筒, decanter都有提供, 而佢无收我地开瓶费之余仲唔收加一, 我埋单时都弹左句 "咁平!? "

咁好的食物同服务, 我都唔好意思唔去"覆桌"~

硬要我讲一个唔满意的地方就系地点唔易揾, 大厦地下的街号唔算清楚, 而地下也没有指出楼上有间餐厅, 加上你知唐楼2/F即一楼, 上去时有小小疑惑, 按错门钟好尴尬嘛, 好彩都唔算太难揾
2010-08-18
庆祝纪念