2021-03-19
好耐冇出旺角食飯了,行過見到間光猛食肆,俾佢吸左去望吓! 佢大大隻"點心到", 意為只供點心,望真d, 後面有埋"mix 大排檔", 餓鬼的我和好友,立即入去。見到有d三餸一甜品餐,見到口水雞,口水即流,就點呢個。估間野唔到,食物水準真唔錯!口水雞係我食過最滑ge!! 重點係佢d 醬有別於一般的,食到重慶之味但又唁係辣到瘋,食到麻醬,complex 但yummy!!! 啫啫芥蘭夠鑊氣,由嗅覺到味覺都好ok,香得來又好夠味,肉碎送飯正👍🏻 驚喜之作係佢ge 自家製秋葵豆腐,每舊豆腐由外皮到裡面都要讚!先是唔會好油但好香蛋味ge 外層,半脆狀態,咬一口,見到佢滑滑兩層,有綠有黃,原來綠色個層係菠菜豆腐。我食完一舊又一舊,佢真係叫人停不到口的食物!就係甜品的芋頭同流沙奶王,正在唔係好甜之餘,個包好軟熟😋😋 推介一試👍🏻
推介一試👍🏻