2021-11-27
呢間好評如潮嘅意粉店,係我一直bookmark左好耐既西餐廳,今日終於有機會試到,估唔到性價比咁高之餘味道、服務、環境都樣樣掂!呢度雖然唔係好大但係環境好乾淨氣氛都好好,職員唔會因為有人入嚟就逼你要坐逼啲讓半張枱出嚟👍🏽反而叫你唔好急慢慢食。佢黑板寫低咗精選嘅意粉同埋Pizza介紹,但係比起黑板上嘅推介,今日個胃口更加想試menu上面種種意粉(而家睇返又好想試佢個燒牛肉意粉,不過留返下次啦😝)。食意粉一定要飲個餐湯開下胃先!一開頭我哋嗌左酥皮黑松露野菌湯,個湯非常香,入面有蘑菇蓉再帶點松露香,飲至我哋讚不絕口🤩酥皮要另外加錢嗌但係絕對值得一試,酥皮帶有一絲絲牛油味,熱辣辣撈埋餐湯好正,天氣凍好暖位!友人嗌左個冬陰功香辣肉碎闊麵,呢個絕對冇令我哋失望。同預期中一樣,佢真係非常香冬陰功味,好似平時喺正宗泰國餐廳飲嘅冬陰功湯一樣味道,不過唔食得辣嘅朋友就要考慮吓嗌杯嘢飲啦因為有微辣😙😙。之後就到我個紐西蘭蜆白酒牛酒扁意粉🍝!值得一提嘅係個蜆大隻得嚟非常鮮甜,加上意粉口感不會太淋,好有彈性,食到我哋讚不絕口。整體而言都係一間非常高質嘅餐廳,一定會encore👍🏽👍🏽
整體而言都係一間非常高質嘅餐廳,一定會encore👍🏽👍🏽