2010-11-27
傳聞葵涌廣場有間隱世咖啡店,PaPaccino決定走去葵芳,會一會呢間「騷媚咖啡」。但葵涌廣場簡直係個迷宮,唔熟路o既PaPaccino,花左唔少時間先搵到佢。原來呢間隱世咖啡店o係廣場二樓,各位coffeemate們見到潮流廊之後再轉右,行到最後o個條巷仔,就可以見到架啦﹗「騷媚咖啡」感覺幾型,而且好的骰,成間舖得五六個位左右。PaPaccino到左「騷媚咖啡」已經七點幾,好彩老闆好好人,決定做埋我呢個客先打烊。老闆娘仲好細心咁為PaPaccino安排座位。今時今日咁o既服務態度真係超班﹗眼見咁多咖啡,都唔知點揀,但PaPaccino諗「行左咁多路,補充下體力都好o咼」所以最後決定揀左杯「白朱古力咖啡」。嘩~杯咖啡o黎到啦﹗PaPaccino聞一聞已經覺得好有咖啡味。望一望咖啡面,係老闆細心o既拉花,真係好靚啊﹗PaPaccino有d唔捨得飲o添!咖啡面o既奶泡唔單只睇得,飲落口都唔錯~奶泡幾綿密、厚身,加埋香濃o既白朱古力咖啡,層次好豐富。而且,咖啡當中朱古力o既香味與咖啡o既香味非常配合,連對白朱古力冇咩偏好o既PaPaccino,都覺得ichiban。不過,PaPaccino覺
「騷媚咖啡」感覺幾型,而且好的骰,成間舖得五六個位左右。
不過,PaPaccino覺得如果有咖啡杯會仲好!用紙杯感覺怪怪的啊!!但無法啦,老闆就黎打烊,已經收埋左d咖啡杯。唔想重蹈覆轍o既coffeemate們,就要早d去啦﹗
最後,如果大家對飲飲食食有興趣,可以黎我個Blog 睇下架。