2021-05-24
駱駝漆大廈係觀塘平日最旺嘅工廈🤣🤣平日夜晚要排好耐隊先可以搭到lift😌今次嚟到11樓嘅台灣菜💛餐廳座位不多,環境一般,但食物質素唔錯噃😙·✨台灣腸拼花枝丸拌麵 $63天氣熱☀️,最啱食拌麵啦,有一條台灣腸同兩粒花枝丸,味道就正常啦仲有幾多魯肉,半肥瘦咁都唔差🤤🤣麵量又好大份,一定夠食·✨清燉牛肉麵 $73有四大塊牛肉,兩舊蘿蔔牛肉都夠腍😌朋友唔食得辣揀清燉,另外都有招牌紅燒湯底供選擇😀·✨試管鹽酥雞 $48試管嘅意思係指有6枝裝住唔同調味粉的試管😝,分別係蒜粉、鹽酥雞粉、海苔粉、香蔥粉、梅粉同埋孜然粉,任君選擇😚我自己就鍾意孜然粉😍鹽酥雞大大舊喎,炸粉唔厚、香脆可口🤩·✨糖醋豬軟骨 $53店員冇介紹錯,呢款酸酸甜甜係幾惹味,豬軟骨食落都好腍,份量唔少,可惜我都係覺得肥咗少少😂·✨黃金皮蛋 $15呢款小食幾特別,平時唔算多見,軟糯嘅皮蛋好正😆·✨白灼時蔬 $15·📍五月星牛肉麵觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座11樓F室·多謝你睇到呢度,歡迎追蹤 @eat_better_worldwide ✈️·👇🏻#eatbetter觀塘 #eatbetter台式 #eatbetter黃店
仲有幾多魯肉,半肥瘦咁都唔差🤤🤣
麵量又好大份,一定夠食
有四大塊牛肉,兩舊蘿蔔
牛肉都夠腍😌
朋友唔食得辣揀清燉,另外都有招牌紅燒湯底供選擇😀
我自己就鍾意孜然粉😍
鹽酥雞大大舊喎,炸粉唔厚、香脆可口🤩
呢款小食幾特別,平時唔算多見,軟糯嘅皮蛋好正😆
✨白灼時蔬 $15
📍五月星牛肉麵