2021-10-27
建議:卡位冷氣都幾大,記得著多件褸 🌬成日聽到話馬鞍山係美食沙漠,不過依家已完全唔同左。比較少去馬鞍山既 #試伏專員 ,晚市黎到行左陣商場,隨便走左入一間泰國餐廳。因為見佢門口都有少少人等緊位,應該無伏啦掛🤣等左陣好快就入座,環境算舒服,係冷氣大左啲。餐具都算乾淨,不過提供既水就有啲油🙈,店員幫手換左杯後都一樣。今次試左:▫️招牌無骨海南雞飯 (HK$80)▪️泰式雜錦船河 (HK$74)▫️餐飯:泰式凍奶茶、泰式凍檸茶 (+HK$3@)整體兩款主食既水準算正常水平。不過如果以招牌黎講,海南雞飯就算唔係太值。一放底既時候係有啲靚茶記快餐既感覺,雞件比較少。對比之下,船河就比較足料。雜錦有齊:豬頸肉、豬肉丸、豬腩肉同豬手。肉質唔會嚡,都算入味。餐飲好抵,只係加HK$3可以揀:汽水、凍飲、泰式凍奶茶 同泰式凍檸茶。泰奶同檸茶唔錯,因為有得揀少甜🤣🥤不過冰度就固定。
今次試左:
▫️招牌無骨海南雞飯 (HK$80)
▪️泰式雜錦船河 (HK$74)
▫️餐飯:泰式凍奶茶、泰式凍檸茶 (+HK$3@)