2010-01-14 7 浏览
好少機會過嚟旺角呢頭,人生路不熟,在四處覓食時路過一點心見到好多人排隊,即刻用手機上Openrice睇睇食唔食得過,嘻,係唔係好聰明呢!?不過講真句,如果唔係有咁多笑臉我都未必㨂食呢間,因為店內都幾逼,枱同枱之間距離好近。點了四寶滑雞扎、煎蛋牛肉飯、鮮竹牛肉球、蜜汁叉燒包、炸兩、馬拉糕。樣樣都ok喎,其中牛肉球(有鮮味)同馬拉糕係至愛。平時去親酒樓都好想叫馬拉糕,因為好想懷舊吓,不過次次都好挫敗,因為通常都係唔好味,我唔識講有乜唔妥,乾、「鞋」、唔香...總之唔好味。不過呢度嘅馬拉糕就超好味,一食忘不了!侍應生服務ok啦,以咁既價錢黎講都算係咁,我同小朋友兩個人坐張四人枱成半個鐘等honey,侍應生都無俾面色,係自己唔好意思啫!無加一,兩大一細都係$95,好抵食呀!

無加一,兩大一細都係$95,好抵食呀!
馬拉糕:不可不吃!
2009-12-25
馬拉糕:不可不吃!