2021-12-12
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗今日一大朝早同屋企人過嚟筲箕灣整嘢,整到接近12點就諗住食埋 lunch 先走,雖然一直都知道呢區有好多美食,不過本身我勁少嚟呢區,都冇咩idea 有咩好食,行下行下見到呢間店,侍應企響門口介紹,望下個 lunch menu 價錢都 okay,就入去試下!入到去先發現原來呢間係有好多人寫過嘅馬戲團主題餐廳!其實我完全冇擺入腦,因為呢度都唔響我活動範圍😂因為時間尚早,店內未算好多人,店員安排咗我哋坐旋轉木馬設計嘅二人卡位!🍴炸魚薯條, 他他汁($78)嚟到見到勁大份,有兩大條炸魚,好多薯條!魚嘅炸皮好香脆,唔太厚,魚都幾滑,薯條亦都好脆口,好味!🍴慢煮牛面肉, 雜菌紅酒汁, 珍珠米飯($88)牛面肉係切開大大粒咁,煮到好軟身,非常易咬開,紅酒汁勁多,撈飯一流!🍴熱咖啡呢個係跟餐唔使加錢嘅即磨咖啡,賣相都幾精緻,味道正常!店內環境都坐得幾舒服,食物質素唔錯,服務都幾好,如果響附近住或工作嘅朋友,嚟呢度食個 relax lunch 都幾唔錯~
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
🍴炸魚薯條, 他他汁($78)
炸魚薯條, 他他汁
🍴慢煮牛面肉, 雜菌紅酒汁, 珍珠米飯($88)
慢煮牛面肉, 雜菌紅酒汁, 珍珠米飯
🍴熱咖啡
呢個係跟餐唔使加錢嘅即磨咖啡,賣相都幾精緻,味道正常!
熱咖啡