餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2018-09-07 53 浏览
同事介绍左间铺食"香锅"好正,所以就同个朋友黎左试下系唔系真系咁好食。好彩早左黎咋,因为餐厅地方唔大,7:00差唔多无唒位。除左香锅,仲可以拣鸡煲同鱼,但我们今次叫左香锅食。冻蜂蜜柚子茶,甜得黎个有少少涩。呢碟系夫妻肺片,D牛舌、牛肚及牛展口感都好爽口,辣度拣小辣都顶得住!呢碟系尖椒皮蛋!我都系第一次见皮蛋"蛋白"𠮶层系透明的,好滑溜又好辣 (笑)黄金芝士豆腐,系少量唔辣野食其中一样。朋友仔落单时睇漏左芝士两个字,等我们仲以为系类似椒盐豆腐。炸得热辣辣又金黄的外层包住滑滑的豆腐。入面仲有唔算太浓烈的芝士衬托,意外地好味!最好香锅到了!我地叫左素菜锅底,再加牛肉、牛柏叶、猪耳、金钱肚及豆卜一齐炒香。黎到既时候传出阵阵既香味,孜然味令到整体提鲜了。 所有配料都入晒味,真系好好味!==============================钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)

冻蜂蜜柚子茶,甜得黎个有少少涩。
冻蜂蜜柚子茶

夫妻肺片