2019-07-14 91 浏览
放工之后因为要庆祝纪念日,近近地就拣咗深水埗食嘢。加上唔想用太多钱,而且近排多咗帮衬冰室,所以都想试吓呢间冰室。睇食评见到佢嘅西多士同樽仔奶茶都几出名,偏偏我哋都冇拣到,反而按自己喜好拣咗其他嘢食。-全日早餐(千岛吉列猪柳+法兰克福肠+炒蛋+茄汁焗豆+牛乳厚多士)$48由于个日我唔太肚饿,所以无叫到饭或者粉面,有点求其咁拣咗个全日早餐就算。千岛吉列猪柳炸得几香口同酥脆,但系肉质唔算好厚身。猪柳咬落尚算松软,配上酸甜千岛酱超级开胃。法兰克福肠嘅外皮煎得好香脆,肠肉有少少烟熏味。可惜太过油腻,外皮疯狂飙油。炒蛋唔算特别好味,无乜奶香,入口太湿润。茄汁焗豆都系罐头货色,无乜特别。牛乳厚多士比较有惊喜,咬落好松软,面包带有少少牛奶香,如果再搽多啲牛油会更香口。-华田曲奇妙趣$25一开始见到呢个名,谂住系阿华田沟曲奇碎,点知呢杯嘅卖相同我想像中好唔同。阿华田顶层唧咗一层忌廉,洒上少少朱古力针,放咗两块Oreo曲奇插着忌廉入面。其实见到已经觉得有啲腻,将忌廉同阿华田沟匀,其实纯粹将阿华田嘅味沟淡,无咩特别。之后我尝试将曲奇笃碎,再沟嚟饮,但浸耐咗嘅曲奇已经唔好饮,同行𠮶位仲话呢杯好似饮紧融化咗嘅雪
放工之后因为要庆祝纪念日,近近地就拣咗深水埗食嘢。

吉列猪柳

炒蛋唔算特别好味,无乜奶香,入口太湿润。

茄汁焗豆都系罐头货色,无乜特别。

-华田曲奇妙趣$25
华田曲奇妙趣

华天曲奇妙趣

之后我尝试将曲奇笃碎,再沟嚟饮,但浸耐咗嘅曲奇已经唔好饮,同行𠮶位仲话呢杯好似饮紧融化咗嘅雪糕。
2019-07-05