🍪【#鰂魚涌】馬來亞春色綠野景緻艷雅 Malayan Restaurant💥香甜椰奶咖喱叻沙 肉骨茶偏甜💥.🍪馬來西亞常見嘅兩款叻沙包括咖哩叻沙同亞參叻沙,前者濃稠富🥥椰香味,後者偏酸🌶️較辣。今日去鰂魚涌試呢間頗有名氣嘅叻沙😍!.🦐 海鮮叻沙 $68 (4/5) 呢個湯底好啱我口味😋!椰奶咖喱湯頭夠香甜👍🏻,香料味突出之餘唔會過辣。配料方面較遜色🤏🏻,鮮蝦細細隻,加仲條蟹柳有啲格格不入😳。豆卜同馬來白魚蛋最好食。.🫖 正宗巴生肉骨茶 $76 (3.5/5) 肉骨茶對我嚟講太甜🙈,雖然係福建派食譜但藥材味淡,排骨經過長時間墩煮尚算軟熟,不過肉質唔係好嫩滑,最驚喜係有個巨型冬菇🍄!.冬瓜茶— 每位客人都有一杯冬瓜茶飲,清香好味道👏🏻!~~~~~~~~~~~~~味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5環境 Ambience:🍪🍪🍪/5💸消費 Spending:$72 /人 Person🔥推介度 Recommendation:4/5.📍 馬來亞春色綠野景緻艷雅 Malayan Restaurant@malayanrestaurant.
💥香甜椰奶咖喱叻沙 肉骨茶偏甜💥

🦐 海鮮叻沙 $68 (4/5)

🫖 正宗巴生肉骨茶 $76 (3.5/5)

冬瓜茶— 每位客人都有一杯冬瓜茶飲,清香好味道👏🏻!

~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪/5