一個全感官體驗嘅異世界-捕夢之旅 係由詹瑞文擔任藝術總監,當中以夢想做主題配合話劇同用餐體驗🥳現場感受到每個崗位人士都好用心配合而且舞蹈員同演員💃🏻🕺🏻會在我吔之間表演,舞台、服裝、燈光、音樂嘅互動,加上Meta Stages 十八夢提供嘅美食,真係又有睇又有得食🥰🤌🏻前菜-夢海浮沉用上一個神燈做擺設,湯🥣係羅馬蕃茄羅勒湯,酸酸地好開胃🤌🏻𡚒歡魚夢寶箱賣相好精緻,油甘魚、魚籽生蠔、帆立貝、海膽同甜蝦,全部都好好新鮮,海膽真係特別鮮甜😎🤌🏻主菜-夢朱豬用上慢煮伊比利亞豬鞍,配上自家制蘋果無花果蓉,甜甜地鮮膩,千層薯加咗黑胡椒都好正,豬鞍juicy厚身,整體配合得好好😎🤌🏻甜品-甜椰椰之歌以椰子芒果朱古力甜品作結,賣相有創意,鋼琴喺白朱古力,唔會太甜幾好食,內層冰凍口感有雪糕感覺最後餐廳仲送上曲奇,入面仲會有驚喜🤣*每晚 7 點半開始,會有不同主題的表演項目#香港首個開心5D夢幻沉浸式美食劇場 #詹瑞文 #沉浸式劇場 #劇場 #歡樂 #互動體驗 #銅鑼灣 #美食 #香港美食 #香港探店 #香港必吃 #香港打咭 #香港好去處 #浪漫好去處 #浪漫餐廳 #拍拖好去處 #拍拖節目🚩 十八夢 (銅

🤌🏻前菜-夢海浮沉
用上一個神燈做擺設,湯🥣係羅馬蕃茄羅勒湯,酸酸地好開胃

🤌🏻𡚒歡魚夢

🤌🏻主菜-夢朱豬

🤌🏻甜品-甜椰椰之歌
最後餐廳仲送上曲奇,入面仲會有驚喜🤣

*每晚 7 點半開始,會有不同主題的表演項目

🚩 十八夢 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #
2023-02-18
午餐