2019-03-27 434 浏览
香港風既熱石沾麵店☺️一入去就會見到店入面充滿手繪海報好有心思👍🏻呢度亦都做得好專:中午食就只有沾麵/夜晚食就只有拉麵🍜今次中午黎就試左蕃茄櫻花蝦同濃厚黑芝麻湯底,蕃茄味唔太假又唔太酸,加埋櫻花蝦仔乾又幾香蝦味😋黑芝麻湯底叫左一般程度既濃到就唔夠香,硬係差左少少咁👉🏻👈🏻去唔到濃香既滿足位,下次要叫濃味先可以!好少拉麵店可比你轉/換/走佢原先既指定配料🥺但呢度竟然可以😍正呀😍咁我一定要將筍轉做半隻糖芯蛋😎✌🏻😊而呢度既湯唔夠熱的話也可以叫職員幫你加兩粒熱石落去啲湯到😋見到啲湯熱到出晒煙起晒泡咁🔥個人都零舍興奮🤣🤣🤣同一個湯唔同既溫度係會有唔同既味道😛拉麵同沾麵一樣熱湯既重要性是很高的!佢呢度仲好貼心咁有得比你簡熱定凍既麵底,為左試試佢凍麵底夠唔夠彈牙就先試左個凍麵先😂試完發現簡熱麵底都應該分別不大🙊下次就食呢個熱麵啦!