2018-02-11
最近去美麗華路過呢間新開的cake shop,見到D扮清糕系列蛋糕好有香港特色,有紅豆冰、港式奶茶、阿華田cup cake,所以今年生日都同家姐要求食呢度的壽桃蛋糕。Cup cake promotion買5送1。so cute!有位可以坐係度食cake,唔駛take away。除左cup cake 外,仲有蛋糕糸列,小籠包連籠上的賣相好cute,雲石面的紫薯和鮮花面的白桃味蛋糕,壽星的我就揀左好意頭的壽桃蛋糕。個盒packing都好可愛,好colorful。看一眼真係似為係真的壽桃包,個竹籠好逼真,桃包形又好有質感,幾可亂真。屋企人都爭住同佢影相,呢個賣相用黎呃like真係一流。壽桃外層用香桃cream製成,所以食時有陣陣桃香。而內層由泡芙包住香桃肉,好似真的壽桃包餡咁,忌廉唔太甜,質地smooth。蒸籠係用白朱古力做的,裡面有仲有兩層清香的雲呢拿海綿蛋糕,夾住士多啤梨肉和雲呢拿吉士,好有驚喜,見到蛋糕師傅的心思。蛋糕唔會好多cream,啱晒一家人食!
Cup cake promotion買5送1。
so cute!
有位可以坐係度食cake,唔駛take away。
個盒packing都好可愛,好colorful。
屋企人都爭住同佢影相,呢個賣相用黎呃like真係一流。