正所謂人靠衣裝樹靠皮,今日經過土瓜灣,比呢間餐廳嘅裝修吸引到我,所以就入咗去放低啲錢 😆 一打開趟門,見啲裝修真係有花過下心思,雖然舖頭面積唔係話好大,但係都可以營造出頗有特色嘅風格,不過裝修係其次食物先係重點,試一試係咪合格先。😋螢光魷魚 ($68) : 魷魚 Size 偏大隻,而且餐廳係醬汁方面加咗柚子,估唔到效果又唔錯。鯛魚薄切 ($138) : 份量幾多 😍 刺身非常新鮮,肉質好鮮甜,而且又無筋 👍🏻 食果時可以點柚子醋,超超超超超級正 😋 性價比超高嘅刺身。豚腩肉包糖心雞蛋 ($48) : 脆口嘅豚肉包住糖心蛋,配埋個汁食真係好味到返唔到轉頭。😍富士蘋果豚腩卷 ($42),燒牛舌尖 ($38) : 豚肉燒過之後又脆又香,配上清甜嘅富士蘋果,味道清甜得嚟帶幾分惹味 ; 牛舌尖啖啖肉非常有口感,唔洗配檸檬汁都非常正。十户特選壽司 ($238 / 8 件) : 壽司款式由師傅發板,每款都好正 😋 海膽又鮮甜,其他食材亦好新鮮,加上手握壽司每件大細啱啱好可以一啖一件。😋明太子玉子燒 ($98) : 上枱時熱辣辣,玉子燒整得唔錯,食落口感軟熟,而明太子份量亦合理。👍🏻茶漬飯團明太子
茶漬飯團明太子 ($58) : 飯團幾大件,而且燒過後飯粒非常脆口,配上微辣嘅明太子同清甜嘅茶漬,真係非常之正。😋