2023-04-10
🌸今個復活節假期無所事事,所以約左朋友們去中環飲下野𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕下🙆🏻♀️ 想搵間有少少特別,但係又唔會好嘈而傾唔到偈嘅酒吧🫢 最後搵左一間日式藝技主題嘅樓上酒吧,彷如置身係日本咁,好有𝚏𝚎𝚎𝚕🤩💕-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🦑 脆炸紫菜魷魚鬚 $𝟾𝟾魷魚鬚有少少紫菜香,送酒一流🙈-🍘 脆炸雞軟骨 $𝟽𝟾佐酒小食之一嘅雞軟骨,分量多,夠我地食足兩個鐘🙆🏻♀️-🍹 はる(春) $𝟾𝟾/$𝟷𝟶𝟾 (𝙷𝙷/𝙽𝙷)𝙶𝚒𝚗/𝚁𝚘𝚜𝚎/𝙻𝚒𝚖𝚎/𝚂𝚙𝚊𝚛𝚔𝚕𝚒𝚗𝚐粉紅色飲品顏色好靚,好岩打卡👍🏻酒香唔算重亦唔會好甜,配搭少少𝚕𝚒𝚖𝚎,入口好清新💕-🍹 ふゆ(冬) $𝟾𝟾/$𝟷𝟶𝟾 (𝙷𝙷/𝙽𝙷)𝙶𝚒𝚗/𝚈𝚞𝚣𝚞/𝚅𝚊𝚗𝚒𝚕𝚕𝚊/𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢/𝙼𝚊𝚛𝚊𝚜𝚑𝚖𝚊𝚕𝚕𝚘𝚠 冬就相對比較𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,酒嘅表面有一陣薄薄嘅發起蛋白,想營造冬天雪地嘅感覺,好靚啊🤩 入口有淡淡檔子香同蜜糖味,易入口👍🏻仲有一粒燒香左嘅棉花糖可以咬下🙆🏻♀️💕-📍 Geisha Lounge 中環士丹頓街5號嘉彩閣2樓-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸-#hkfoodie #foodbi
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🦑 脆炸紫菜魷魚鬚 $𝟾𝟾
魷魚鬚有少少紫菜香,送酒一流🙈
🍘 脆炸雞軟骨 $𝟽𝟾
佐酒小食之一嘅雞軟骨,分量多,夠我地食足兩個鐘🙆🏻♀️
🍹 はる(春) $𝟾𝟾/$𝟷𝟶𝟾 (𝙷𝙷/𝙽𝙷)
𝙶𝚒𝚗/𝚁𝚘𝚜𝚎/𝙻𝚒𝚖𝚎/𝚂𝚙𝚊𝚛𝚔𝚕𝚒𝚗𝚐
🍹 ふゆ(冬) $𝟾𝟾/$𝟷𝟶𝟾 (𝙷𝙷/𝙽𝙷)
📍 Geisha Lounge
中環士丹頓街5號嘉彩閣2樓
環境:🌸🌸🌸🌸🌸
味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_central #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #中環美食 #中環酒吧 #香港美食推介