2024-01-04 4277 浏览
千呼万唤,喺深圳食开嘅太二酸菜鱼,继之前喺澳门开分店后,终于嚟到香港喇🤩 仲要开成四间分店, 今日就去潮圣下先😆装修贯彻黑白风格,清晰有型,同深圳店一样,都会见到𠮶位卡通人物同埋不同嘅口号,例如<酸菜比鱼更好吃>及<吃鱼拯救世界!>😆😆真系非常过瘾😎订座都非常方便,港澳门店订座可进入链接登记信息,登记完成后会获得二维码,凭二维码到店出示即可入座👍👍餐厅安排咗我哋坐窗口位置,地方宽敞好舒服,餐厅用QR code落单,非常方便👍 食嘢之前梗系去攞一杯驰名嘅陈皮洛神花茶先啦,自己diy,非常好味🤤🌟麻辣小酥肉小酥肉有酥脆嘅感觉又够热,点辣椒粉好惹味,做小食一流👍🌟脆椒小皮蛋小皮蛋比较小食,一口一粒好过瘾,最紧要配埋佢啲脆椒食,绝对系呢碟小食嘅灵魂所在,好正😎🌟老坛子酸菜鱼我哋点咗二人份量,同深圳一样辣度系冇得选择,因为已经调教左😌 鲜味同辣度平衡得啱啱好🫶🏻 上菜嘅时候,职员会大嗌<好吃的鱼来了!>😂好有气氛😆 成个感觉返晒嚟😂味道方面,鲈鱼新鲜嫩滑, 食完鱼就要跟佢下个步骤,饮啖汤,汤头好鲜味,带点点辣劲,好正😍之后就试下将佢个酸菜配饭食, 呢种满足感太幸福喇😎我哋仲加咗配料,包括脆豆腐同

🌟麻辣小酥肉
小酥肉有酥脆嘅感觉又够热,点辣椒粉好惹味,做小食一流👍

🌟脆椒小皮蛋

🌟老坛子酸菜鱼
我哋点咗二人份量,同深圳一样辣度系冇得选择,因为已经调教左😌 鲜味同辣度平衡得啱啱好🫶🏻 上菜嘅时候,职员会大嗌<好吃的鱼来了!>😂好有气氛😆 成个感觉返晒嚟😂味道方面,鲈鱼新鲜嫩滑, 食完鱼就要跟佢下个步骤,饮啖汤,汤头好鲜味,带点点辣劲,好正😍之后就试下将佢个酸菜配饭食, 呢种满足感太幸福喇😎我哋仲加咗配料,包括脆豆腐同埋薯粉,真系食唔停口🥰

🌟蛋酥软糍粑
甜品当然要叫佢嘅糍粑,香港做法加咗蛋,带一点蛋香味,配埋黑糖食真系非常之令人回味😎

食咁多间酸菜鱼,始终太二酸菜鱼系我首选😌 𠮶种香,麻,鲜,真系令人齿颊留香同埋非常之满足🥰 餐厅一口气开四间分店( 九龙塘,启德,沙田同尖沙咀,而且目测员工数量非常之足够,整体用餐非常愉快🫶🏻 餐厅有好多唔同嘅gimmick,例如枱面上面嘅幸运纤筒,我见到好多食客都喺度玩,不得不佩服餐厅嘅创意 👍钟意食酸菜鱼嘅人绝对明白太二酸菜鱼有几正,有时返大陆都系为咗食佢,而家喺香港想食就可以食,仲等?快啲嚟试下啦🫶🏻
2024-01-02