2018-12-07
有時候想食魚生但又唔想食咁多飯就會諗起嚟呢間食 POKE,覺得佢算係咁多間入面最抵食個間,款式又最多,好食同埋抵食,尤其用訂位app早啲去有五折時 😁 魚生嘅份量比其他店舖要多一啲,材料亦都新鮮豐富LOMI-LOMI SALMON ❤️ (半價 $59)評分:7/10.朋友嗌咗呢個人人都實啱食嘅口味😙,有少量嘅壽司飯落肚,比起其他沙律底嘅會飽肚啲,三文魚大大粒🤤,一啲都唔比丼飯輸蝕,配料方面已經幫你調好晒味,但落嘅多數係粉末,只有一隻醬,所以呢個整體上比沙律版本乾身一啲,蔬菜方面有青瓜車厘茄薑同紫菜。感覺最揼本都係啲魚生到CREAMY SALMON ❤️ (半價 $59)評分:7.5/10.諗咗好耐應唔應該嗌吞拿魚,今次最後都係揀左另外一款三文魚。沙律底水份比濕潤好多,幾鍾意佢放左 quinoa 粒粒口感令沙律變得幾特別 😉 呢個配搭三文魚多得嚟仲有芒果同牛油果。鐘意食菜的話揀呢個啦配料雜錦,調味都比較豐富一啲。不過留意返味道偏酸架,怕酸或者清店員唔好落咁多 citrus mayo & miso 啦
LOMI-LOMI SALMON ❤️ (半價 $59)
評分:7/10.
CREAMY SALMON ❤️ (半價 $59)
評分:7.5/10.