2020-02-21
🥢荃灣香港情懷風 大大碗車仔麵黃店 🥢之前一直都有幫襯開葵涌廣場入面的孖寶車仔麵,貪佢配料多遺擇,份量夠曬大碗,今次來試試荃灣分店🥢荃灣店裝修完全唔一樣,主打香港情懷風,有好多舊事物會出現在店入面,有髮廊的舊風筒,阿媽以前電髮吸住個頭的蒸髮器,舊機場九龍城的圖片,真正香港風味十足🥢最重要係檯面有兩樽菜莆,一個辣一個唔辣,食車仔面落辣菜莆對我來講是車仔麵的靈魂,有佢會好食好多倍🥢三餸麵套餐$46 送熱飲 牛雜+$4🥢豬腸,香煎餐肉,牛雜,粗麵🥢豬腸滷得夠淋身,入口軟棉棉,午餐肉有煎過幾香口,車仔麵有牛雜食感覺驚喜,份量算幾多,粗麵份量幾多,夠曬飽🥢咖哩魷魚,魚肉春卷,雞翼尖,河粉🥢咖哩魷魚係另一碟仔上,咖哩汁味道很香濃,魷魚口感爽脆,但係涷的要浸落湯到食,魚肉春卷炸過幾香,雞翼尖好入味,但有d 乾,河粉食落很滑溜,大大碗有食唔曬的感覺🥢感覺幾抵食大大一碗,難怪lunch time 時全場爆滿,裝修感覺如果無咩人既話,影相打卡應該幾得意孖寶車仔麵
地址: 荃灣大壩街63號地下4號舖
(荃灣廣場對面)
🥢三餸麵套餐$46 送熱飲 牛雜+$4
🥢豬腸,香煎餐肉,牛雜,粗麵
🥢咖哩魷魚,魚肉春卷,雞翼尖,河粉
孖寶車仔麵
地址: 荃灣大壩街63號地下4號舖
(荃灣廣場對面)