2024-01-01 273 浏览
嚟到这家店,肚子就似开咗市,食欲全开!首推嘅椰皇炖鸡汤,个汤滑得嚟长得,清新润喉,汤底入味咁滋润,饮三两啖,觉得块心都暖笠笠。梅子花生炆猪手饭,𠮶只猪手腍到化,融入饭粒中,喺口中爆发出猪肉嘅甘香同梅子嘅酸甜,滋味百搭得嚟又唔会太腻,舒服到不得了!跟住上场嘅云腿菜干鸡爪炖猪肺,先话晒,猪肺做得清爽无渣,啖啖鸡爪肉惹味,食得出店家嘅用心同精神。𠮶啲菜干都吸收晒汤嘅精华,腍滑得来带点嚼劲,食落真系喺舌尖顶起个👍。嚟到最后,个椰皇炖蛋白,此乃大结局,啖啖鲜奶同燕窝,滑嫩得嚟仲有阵阵奶香,圆滑得嚟唔腻口,每一啖都令人想再嚟一啖。𠮶啲椰子肉,同汤牌上嘅燕窝交织,正到爆!而且店员热情过火箭🚀,服务周到到我都尴尬。总之,来过这家店,暖笠笠嘅感觉,真系食得出家传嘅好滋味同实在。下次再黎,一定会再试其他汤水,再过多个滋味嘅好夜晚🌙。