2022-08-29 556 浏览
最近喺香港公園開咗間超級IGable嘅Cafe,👧🏻就緊係要搶先去打卡試下呢間餐廳(記住要訂座!)!可以望住湖景瀑布仔流水🏞。價錢+環境計埋都算係一間幾經濟實惠嘅打卡餐廳,值得前往❤️。🌟烤頂級西冷牛扒配燒汁牛扒就叫咗Medium Rare,煎得岩岩好係標準嘅Medium Rare!外層煎得金黃幾脆身,內裏都幾Juicy,用燒汁輕輕襯托算係聰明之選,唔會搶咗西冷嘅味道。配菜有薯仔、番茄仔🍅同瓜類。🌟紅酒燴牛肉配香滑薯蓉整體上嚟講中規中矩,牛肉燴得幾入味,紅酒汁算係易入口🍷。而薯蓉就夠Creamy。不過下次會想試意大利粉卷😆。🌟南瓜忌廉湯//意大利巴馬火腿伴哈蜜瓜南瓜忌廉湯 🎃上菜時溫度夠熱,飲入口好舒服,南瓜味唔算太濃郁,算易入口。Pamma Ham 同哈蜜瓜都算係Bite Size,火腿質地軟熟又唔咸。🌟是日甜品今次嘅甜品係Panna Cotta,充滿牛奶忌廉香🥛,非常順滑~配埋士多啤梨醬🍓同幾酸下嘅生果🥲,都唔會覺得Heavy!

🌟烤頂級西冷牛扒配燒汁

🌟紅酒燴牛肉配香滑薯蓉