2020-11-21
今次去左尖沙嘴搵食, 試左呢間麵屋武一叫左佢嘅濃厚雞白湯拉麵好細碗, 雞湯幾濃幾香, 不過真係好細碗, 但係味道係好味, 好香一塊好細的叉燒, 無乜特別一粒魚蛋, 彈牙麵質幾挺身結實, 口感唔錯, 幾好食, 我幾鍾意整體個麵係好食, 但細碗到離譜, 食完好似無食過野咁每次去食拉麵都一定要試埋佢嘅餃子, 因為一間店做得好唔好真係睇個餃子水準就知呢間店真係乜野都超細, 餃子都係勁細隻, 好失望細到離譜, 仲要係炸餃子, 唔係煎, 睇相都唔知係炸, 成舊硬骨骨咁, 好似街邊煎釀三寶D貨色無乜料, 唔好食, 個檸檬醋好味, 但個餃子唔合格整體都唔係好得, 特別係餃子做得好差, 又細又唔JUICY仲要炸, 我去日本食餃子真係無食過炸餃子.........只係香港街邊獨有的, 絮我係日本咁耐以黎都未遇過......... 差評成間店只係得個名似日本, 整體都唔係好有日本水準, 由於我成日去日本食拉麵, 所以對日本拉麵要求特別高, 真係唔好意思啦~~呢個麵係日本來講只係正常水準, 唔算得上好好, 個麵係OK水平, 個差評係比個餃子的
叫左佢嘅濃厚雞白湯拉麵
一塊好細的叉燒, 無乜特別
一粒魚蛋, 彈牙
麵質幾挺身結實, 口感唔錯, 幾好食, 我幾鍾意
整體個麵係好食, 但細碗到離譜, 食完好似無食過野咁
呢間店真係乜野都超細, 餃子都係勁細隻, 好失望