2021-06-21
上網見到呢間咖啡廳嘅食物賣相好吸引🤪所以就算星期日都要去朝聖 (明知多人)😢 中午1:00去到嗰陣真係好多人排隊 但因為餐廳都算大好多座位所以大概等咗30分鐘就入得😚門口有tatami 打卡位~ 職員會好好咁問你需唔需要坐榻榻米 因為得3張所以要預等耐啲 所以我最後都係坐返普通位就算😂🤪 成間餐廳好日系~ 偏向白色和淺木色為主😍 好舒服~ Menu有5-6款lunch set 比你簡,價錢由98-118都有✅ 每款都包左主食,前菜、味增湯、甜品同埋飲品。不過留意番免費嘅飲品只係包幾款,(因為佢好多特式飲品望落去好吸引)如果你要飲特色飲品例如日式培茶或綠茶口味的咖啡就需要另外比正價🥲 賣相都幾精緻❤️ 男朋友點左明太子綜合茶泡丼 見到明太子既份量都唔算少 🤩 撈埋紫菜同湯落去 食落口都會明顯食到明太子味 泡湯昆布味道唔會過強搶左味👍🏻 不過總括黎講就正正常常 無話特別好食 👀 個醃蘿蔔就食落幾清新😜因為酸酸甜甜得黎仲有柚子味✌🏻 湯都正常 🤗 甜品就係草莓配忌廉🥰 可能本身好鍾意食忌廉所以覺得呢個甜品好好食🤩淡淡嘅忌廉配上酸酸地嘅士多啤梨感覺幾清新 🥰 我就點左南蠻炸雞定食 上菜時已經唔
成間餐廳好日系~ 偏向白色和淺木色為主😍 好舒服~
我就點左南蠻炸雞定食 上菜時已經唔熱.... 唔知點解😔😔 仲好期待熱辣辣既炸雞🥺🥺佢配左塔塔醬同沙律醬 覺得醬汁味道唔夠濃烈
雞既外皮一啲都唔脆 雞肉都好粉 食落好一般😓
米飯都唔稱得上熱..
叫咗一杯美式咖啡,培茶拿鐵同埋西柚紅茶🤔 全部都屬正常🥶
總括而言😳如果你係想食環境同打卡嘅話可以一試😎但係如果你係為咗食物質素既話 個人覺得可以唔洗試🥺
不過見佢甜品都好多款式賣相都好得意🧐所以有興趣甜品嘅話可以嚟試吓😚