2017-08-14
今晚同幾個朋友係太和,咁啱見到附近有日式放題,乾脆入去試試。因為唔係weekend,一入到去唔洗等位就可以坐低。d員工都算熱情,即刻帶我地去入面既卡位,跟住就介紹套餐俾我地。我唔記得點左咩套餐,係朋友負責點既,淨係知道有超多野食,炸物火鍋刺身咩都有,120分鐘放題。我地點左兩個火鍋湯底,一個係蕃茄,一個係滋補養生既白湯(唔記得全名,好入味好夠火候既濃湯)。跟住上菜速度都好快,刺身同牛羊肉上先。量都好足夠,牛肉好新鮮好長條,煮一下即刻入口一d都唔老,而且有陣陣牛奶既感覺,唔需要咩調料就咁食都覺得掂。刺食我就冇食,因為自己本身唔食生野,不過朋友佢地都覺得新鮮厚肉多種類。另一樣超乎我想像既居然係蟹柳,真係啖啖肉,蟹肉一咬就超多汁出哂黎,真材實料,同係日本個時食既一樣,感覺都唔係平價野。仲有個蟹子丸又係值得一贊,料足,入面充滿哂蟹子,係丸子類之中最推薦既。其他野例如調味料,沙律,火鍋料,炸物,甜品都可以係出面攞,全自助式,好free。特別值得一提係炸物都係自己炸既,第一次自己炸野,過程都幾好玩。餐枱上既紙同埋炸物區既牆上面都有教,操作都好簡單,揀自己鐘意既食材然後沾d炸漿同埋木糠放落炸爐就ok
餐枱上既紙同埋炸物區既牆上面都有教,操作都好簡單,揀自己鐘意既食材然後沾d炸漿同埋木糠放落炸爐就ok。
旁邊有好多炸物調料,例如海苔粉,孜然粉,咖喱粉,椒鹽等等好多選擇。
因為第一次炸野,唔知要炸幾分鐘,個人覺得如果有埋時間上既指示就更加好,不過最後炸出黎既效果都幾好。我炸左蝦,日式甜紫薯,廚師腸,蝦餅,蝦丸。
特別鐘意紫薯,炸完之後外脆內甜,前後食左5,6個。炸蝦餅都好正,加d椒鹽就好似細個放學食個椒鹽蝦餅隻味,回憶呀!
有齊炸物火鍋刺身日式放題都幾特別,一次過滿足唔同人既口味,量又多又唔算貴,5個人埋單1300,平均每人都係260左右食到飽。總之都幾滿意呢餐,下次有機會黎呢邊都會再食。