2020-11-15 782 浏览
同事介紹the one既呢間越南菜唔錯,所以呢日收工又捉左朋友一齊去食。因為本身唔清楚佢份量,見到價錢唔貴,諗住份量都唔會太多,點知就中伏了~鮮蝦米紙卷蝦肉同米紙都彈牙,仲有超多米粉係入面,超飽肚。串燒(豬/牛/雞)沙爹醬我無感,本身唔太鐘意。3款肉我地都一齊試左半串,豬同牛最好食,肉質唔韌,同埋都幾香口。咖哩牛腩鍋配印式薄餅牛腩既牛肉香味好濃,肥瘦均勻,亦帶有牛筋。牛腩同薯仔都煮得夠淋身,好好食。咖哩汁都夠香濃,得一塊薄餅有啲唔夠喉!特別火車頭我無乜食過呢款麵,所以唔知有咩特別。佢既生牛肉唔差,但牛腩更好食。蘿白煮得夠淋同入味。有牛栢葉幾驚喜(我唔太知本身火車頭有無,但本身鐘意食),牛丸既味道都幾好。河粉夠滑身,唔會煮得太過火。咸檸梳打/越南滴滴咖啡咸檸配梳打比配七喜更好,唔會甜,感覺清新好多。滴滴咖啡夠香濃,店員會拎上枱由個咖啡慢慢滴出黎,杯既底部有煉奶,滴完之後就可撈均黎飲。點解話中伏呢,原因係佢既份量比我想像中要大,先300幾蚊,就食到飽到上心口,大家點菜要小心呀哈哈。

鮮蝦米紙卷
蝦肉同米紙都彈牙,仲有超多米粉係入面,超飽肚。

串燒(豬/牛/雞)

咖哩牛腩鍋配印式薄餅

特別火車頭