2022-03-16
.茶墨 📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖環境:🐣🐣🐣🐣🥚服務:🐣🐣🐣🐣🐣呢間飲品店最近好多人讚好飲又igable 😂😂我地今日行行下街好攰經過又去試下佢最出名就係水墨風系列 ,好似水墨畫咁,成杯飲品好似藝術品咁靚😍😍岩哂打卡👍🏻👍🏻我哋選擇左熱飲,熱飲唔可以用透明膠杯,只可以用紙杯,睇唔到啲顏色,就冇咁打卡able😂如果想影靚相既朋友記得揀凍飲啦🌸麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39(熱)味道:🐣🐣🐣🐣🥚平時飲開珍珠奶茶🧋但今次係麻糬口感好特別👍🏻👍🏻加埋芝麻鮮奶好夾好好飲,芝麻味好香👍🏻👍🏻好似芝麻糊咁☺️同埋成杯野飲感覺好健康😂🌸蜂蜜醇香紅茶 $32(熱)味道:🐣🐣🐣🐣🥚(少甜)啲茶好香好滑👍🏻配蛋糕消濟一流👍🏻🌸日式奶茶蛋糕 單件$40(飲品追加$28)味道:🐣🐣🐣🐣🐣人大左好怕食太甜既野,而呢個蛋糕做到好香濃既奶茶味,但甜度剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻唔會太甜,又唔會太漏👍🏻👍🏻蛋糕層次好分明,又好鬆軟👍🏻👍🏻超好食😋超推薦呢個蛋糕🍰今日見到仲有cheese cake chocolate cake都好吸引,等我地下次再試埋其他味再同大家介紹下先😋😋推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣下次天氣熱啲
茶墨
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖
環境:🐣🐣🐣🐣🥚
服務:🐣🐣🐣🐣🐣
🌸麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 $39(熱)
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
🌸蜂蜜醇香紅茶 $32(熱)
味道:🐣🐣🐣🐣🥚(少甜)
啲茶好香好滑👍🏻配蛋糕消濟一流👍🏻
🌸日式奶茶蛋糕 單件$40(飲品追加$28)
味道:🐣🐣🐣🐣🐣
推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣
下次天氣熱啲一定要試下佢既凍飲😋😋又靚好吸引😍😍會再encore 啊