2019-11-20 98 浏览
一年前食过一次已经觉得佢好高质,环境好chill,今次约左朋友嚟食下佢嘅Brunch,水准依然好高!◆Summary◇场地好大,装修狂野又令人放松,有种去左美国西部嘅感觉。周末嘅中午食Brunch 就冇得拣翻之前食嘅青口了🙈不过依然冇失望,质素高,推介🥢Avocado Toast 🥢Brewers Burger 🥢Creme Brulee 同埋一定唔少得嘅🍺Beer Paddles ————————————————————◆Beer Paddle◇HKD140必试的招牌‼️六杯手工啤酒色泽香气味道各不相同又各有特色,有酒体醇厚的,有轻盈清新的🍊有木桶味重的,有隐约带荔枝味的,仲有一杯竟然饮出左海鲜的味道🦐即使平时唔太饮酒,都绝对可以饮得出每一杯啤酒的特点。◆Avocado Toast◇HKD130满满的牛油果🥑熟得啱啱好,软滑又清香,同Burrata口感好夹,软韧得来带些少弹性,再夹杂丝丝奶香🧀搭配埋黑醋汁酸酸地好开胃。最欣赏系Toast, 以为会好硬,竟然好软熟又烟韧!下次有机会一定要试佢单点嘅酸种包🍞◆Brewers Burger◇HKD165包体松软,牛

◆Summary◇
场地好大,装修狂野又令人放松,有种去左美国西部嘅感觉。

————————————————————
Beer  Paddle

◆Beer Paddle◇HKD140

Avocado  Toast

◆Avocado Toast◇HKD130

Brewers Burger

◆Brewers Burger◇HKD165
包体松软,牛肉煎至5成熟,都几多汁唔会干,夹住溶左嘅芝士大大啖超满足🤤薯条都炸得好脆身,摆耐左都唔觉油🍟

Steak  and  egg

◆Steak and Egg◇HKD170
牛扒都系叫左五成熟,控制得好好,入面仲系粉红色。牛肉冇甚肥脂,切落去好柔软,冇筋,调味简单得来都好凸显肉味🐮如果可以多少少胡椒同海盐应该会更加突出

Crime  Brulee

◆Creme Brulee◇HKD85
好靓打卡必备📷烟雾环绕的效果超级吸睛,薄薄一层焦糖脆身,入口即溶,炖蛋绵滑得来唔会太甜,食落去有沉实的感觉又不会太腻。必试‼️

Pavlova

◆Pavlova◇HKD80
芒果雪糕上淋上菠萝汁🍨以Meringue做底,由上层的冰凉软滑,到下层的轻盈脆口,口感千差万别,唯独最后二者都系入口即溶,归于同样的终点💦层次感好丰富的一道甜品,如果甜度稍降会更享受,不过Meringue靠糖支撑结构,大概是不可能减糖的😅
Beer  Paddle
 Avocado  Toast