2024-04-26 74 浏览
中午约佐朋友出去食饭,朋友话好想去食小菜,又想坐耐啲倾吓倾,就系上环揾一间酒楼,2楼新装修,坐得舒适🌟豉油王鲍鱼平时食开鲍鱼,唔系果皮蒸就系冰镇,好少有其他煮法,但部长推介佢哋特色煮法,豉油王煮鲍鱼!鲍鱼爽口弹牙,豉油夹杂姜葱,咸香嘅豉油同鲍鱼嘅鲜甜非常地夹😉🌟姜葱粉丝虾煲粉丝煲热辣辣一上枱就已经闻到好香姜葱味。粉丝索汁得黎又够干身,原只大虾剪开,虾肉弹牙入味🌟黑醋猪柳酸酸甜甜嘅酱汁包住脆卜卜号猪柳肉,开胃之余送白饭一流😋猪肉嫩滑唔会炸得太干😗🌟猪润苋菜猪润份量都好多,切得厚同大块,但好嫩滑爽口又冇腥味👍🏻清甜嘅苋菜冇落太多调味料,健康好味😋🌟鳗鱼蛋包饭我好中意食鳗鱼,依个鳗鱼蛋包饭系原条鳗鱼。甜甜嘅鳗鱼,肉质紧实,又啖啖肉。鸡蛋嫩滑,分量十足,上面仲淋上鳗鱼汁,好食到要食多碗饭☺️依度啲点心都好出名,系即叫即制,自家品牌👍🏻但因为食得太饱,下次一定要试下佢啲点心🥧

🌟豉油王鲍鱼

🌟姜葱粉丝虾煲

🌟黑醋猪柳

🌟猪润苋菜
猪润份量都好多,切得厚同大块,但好嫩滑爽口又冇腥味👍🏻
清甜嘅苋菜冇落太多调味料,健康好味😋

🌟鳗鱼蛋包饭