2005-01-15
本來o黎食high tea,點知有chocolate buffet,我當然抵擋不住朱古力引誘,最後揀左食buffet la!故明思義所有甜品都係做朱古力做的,最特別係排了好多款朱古力,有白有黑唔同濃度的朱古力(見上圖),以自已喜好味道,廚師姐姐即場調校朱古力奶,果然好好飲,新鮮又香滑。除了即制朱古力奶外,還有已調好的辣朱古力奶,聞落真係有D辣椒味,不過就飲唔出有辣味,尚可接受。迷你朱古力scone熱辣辣,好香牛油味,內有朱古力碎,我一個人已食了三件。西米布甸係車品品就食得多,朱古力西米布甸都係第一次食,真係好好味,又係好香濃朱古力味。仲有好多款朱古力糖,有nuts、truffles,而且有一隻cheese做饀,又有一隻係薰衣草味,這兩隻我都唔係太接受。而我就最鐘意食有夏威夷果仁個款,內有大大粒果仁。朱古力蛋榚、mousse當然唔少得la!文華出品有一定質素。好耐未咁盡興食朱古力,越食越開心,不過食到最後好溜好溜,想食番D咸野tim。