2007-03-16
呢間野, 你話佢串又得, 話佢有風格亦得, 但我絕不認同樓下所言話佢屈客, 更對其亂評分感到反感: 自己冇上過去就全部填晒最差, 毫不中肯之餘, 更是意氣用事。不如我解釋佢個訂位程序, 尤其是樓下果位, 睇下誰對誰錯。食私房菜, 係有私房菜ge 規矩:私房菜唔係佢ge 本業, 所以一定要訂先有。佢係按人頭收費, 分$110, $160, $250三種。收到電話訂枱, 佢就按人頭買’送’, 保証食得飽, 拎得走, 如果要改人數, 就煩請當日1600時前通知, 因佢要買’送’, 就算一位改唔切, 佢都會蝕. 以上都係我訂枱時佢同我講得清清楚楚.我3月10日都同個fd慶祝生日, 知佢鍾意食海鮮, 女友又話e間好, 所以就試下$160果個. 果晚8時入席, 有2個fd 唔舒服冇泥, 佢都有嘈(肥老闆態度唔係人人受, 有d 詹瑞文格), 咁我地都話收足數. 我d fd 都係d 儉人, 初時都怕佢地唔岩食, 同嫌貴. 先上d 冷盤魚皮, 齋魚生, 好似好細碟咁, 跟住泥左d 鍋, 青口, 螺; 但又怕佢地話冇米落肚, 好彩戲肉係芝士龍蝦伊面. 點解我自己訂位都好似唔知有咩菜上枱? 又係e 度特色(
我3月10日都同個fd慶祝生日, 知佢鍾意食海鮮, 女友又話e間好, 所以就試下$160果個. 果晚8時入席, 有2個fd 唔舒服冇泥, 佢都有嘈(肥老闆態度唔係人人受, 有d 詹瑞文格), 咁我地都話收足數. 我d fd 都係d 儉人, 初時都怕佢地唔岩食, 同嫌貴. 先上d 冷盤魚皮, 齋魚生, 好似好細碟咁, 跟住泥左d 鍋, 青口, 螺; 但又怕佢地話冇米落肚, 好彩戲肉係芝士龍蝦伊面. 點解我自己訂位都好似唔知有咩菜上枱? 又係e 度特色(唔係人人受到), 你唔會知有几多碟送, 更唔會知食乜, 一切只要響電話中講明: 海鮮, 唔食辣, etc 悉隨尊便. 結果我都唔知食左几多個送, 起碼>10, 仲有飽魚, 花膠, 仲有壽包送, 搞到我地食剩2,3碟要拎走
漏左講, 私房菜全程野飲任飲, 但唔收咭, 有d奇特, 搞到我地要走去禁$
將心比己, 打開門做生意, 最緊要互相尊重, 人家會尊重你的口味, 你都要尊重人家規矩. 顧客唔係大晒.