第三站

Station 3 Cafe
2022-07-22 1675 浏览
近來朋友轉左新工返旺角,佢話聽同事講有間樓上café幾好,所以佢帶左我去呢度食飯。呢間樓上café都幾大,去到都幾多人,全部都係梳化卡座,真係坐得幾舒服。入口門就見到有個架放左d borad game,鐘意傾吓計又得,玩吓又得。呢度有set dinner另外包一杯38蚊以下飲品,多左就補差價。我哋就叫左兩個set dinner,另外加多38蚊就有沙律同埋甜品。沙律:菜洗得乾淨,新鮮,醬汁係麻醬,都ok喎。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯:入口都幾多帶子同蘑菇,細細粒,啖啖意大利飯沾滿松露汁,軟硬適中,整體味道唔錯。煙三文魚野菌忌廉闊條麵:煙三文魚有兩塊大大塊,蘑菇算多,醬汁creamy得黎又唔會太漏,闊條麵硬度剛好,份量正常。特濃朱古力:呢個係朱古力系列人氣之選,朱古力味道比較重,又唔算太甜,面果度仲有好多cream,溶左口感滑左,凍冰冰,啱晒今日咁熱嘅天氣。藍莓乳酪:好大杯呀,朋友話藍莓味夠香,味道酸酸甜甜,都幾好飲。法國朱古力芝士蛋糕:朱古力味濃,比較甜,質感軟軟,幾好。紐約芝士蛋糕:帶有芝士嘅鹹味,少少甜,味道特別。

沙律:菜洗得乾淨,新鮮,醬汁係麻醬,都ok喎。

法國朱古力芝士蛋糕:朱古力味濃,比較甜,質感軟軟,幾好。

紐約芝士蛋糕:帶有芝士嘅鹹味,少少甜,味道特別。
2022-07-21