2017-08-04
月頭當然要食餐好, 好既意思可以好廣泛, 而係我既解釋入面, 就係開懷大食大口喝, 仲要花費唔好太多, 咁就最開心啦, 係呢度啦....................坐低首要梗係落刺身柯打啦, 有成十款選擇, 連象拔蚌都有得食, 當然要無限ENCORE, 甜蝦食落味甜, 一啖一隻好過癮, 仲有我喜愛既希靈魚, 爽脆可口!壽司精緻唔怕"爭飽"你, 壽司飯味道唔錯, 佢既蟹柳有埋少少沙律醬一齊食, 甜甜地好味喎; 另外推介火焰三文魚, 燒一燒增加魚肉既香味! 食緊壽司時, 呢3款前菜已經送到黎, 凡親有蟹籽沙律我都唔會放過, 多汁爽口青瓜絲配脆口蟹籽; 胡麻汁冷豆腐作為消暑前菜都唔錯, 豆腐都幾滑口; 另外個枝豆若然可以用鹽水烚下, 加返少少味道會好D!呢度三人就可以有得食埋蒸氣火鍋, 材料都好多選擇, 有海鮮類 : 扇貝, 蜆, 章魚花, 魷魚, 螺片; 肉類有豬肉, 蟲草花蒸鷄 (呢個相當入味); 蔬菜類有南瓜, 娃娃菜, 椰菜; 菇類有冬菇及金菇, 每款試D, 無需蒸好耐, 食物蒸完可以食到佢既原味及甜味! 呢度包埋任飲, 連梅酒都有得叫, 大熱天時有杯冰凍又易入口既甜梅酒飲下,
呢度包埋任飲, 連梅酒都有得叫, 大熱天時有杯冰凍又易入口既甜梅酒飲下, 正呀!!
飲住梅酒食住天婦羅, 點左炸蝦, 南瓜及紫蕃薯仔, 個炸漿唔太厚, 上到枱時仍然係熱辣辣保持佢既脆度, 點埋個天婦羅汁一齊食好味道呀!
炸物食開有條癮, 咪比佢停, 芝士年糕外香內軟, 一咬D流心芝士"傾巢而出", 味道香滑甜美, 真係好好味; 個小丸子係紫芋丸, 味道香甜, 質感外脆內軟滑, 又係正既; 另外個魷魚圈, 以放題水準黎講都係好味既, 魷魚食落柔軟得黎係有少少嚼頭, 調味都做得唔錯! 總括黎講呢度既炸物水準唔錯, 熱辣辣上碟又唔會食到一口油!
呢度仲包埋甜品, 有雪糕杯, 雪米糍, 布甸等, 但實在太飽啦, 呢D都係留返比更有"食力"之人士享用, 但我呢餐計落都一定"番本"................呵呵!!