朋友聚會總係離不開打邊爐,食雞煲,食放題…… 冇錯!今日我有同一班朋友相約食雞煲, 由於有啲朋友仔食辣,有啲唔食啦所以我哋叫咗鴛鴦煲!呢到一大特色之處 就係可以選擇 全隻雞,半隻雞,雞胸或者雞髀!呢度嘅雞胸肉一啲都唔嚡,肉質相當嫩滑, 啖啖肉,所以我非常推薦…… 仲有呢度叫中辣口味,已經喺出面嘅大辣,食到個個噴曬火, 非常惹味食完雞煲就打邊爐喇, 一邊揀咗惹味番茄湯 另一邊揀咗瑤柱群翅雞湯! 湯底相當足料 蕃茄湯底入面真係有一梳梳嘅蕃茄肉 味道酸酸甜甜好開胃瑤柱群翅雞湯入面真係有群翅㗎 仲有雞絲 好重膠質 味道相當濃郁叫到一枱都係 整體全部火鍋配料都好新鮮 特別推薦以下幾款美食頂級牛柳粒 雪花分佈均勻 有咬口 而且肉質嫩滑 唔係實的的個種 仲好香牛味添鮮鵝腸非常爽脆 又唔會太肥 清洗得乾淨 沒有內臟的騷味白鱔片肉質滑溜非常 魚油味好重 打邊爐一流 入口彈牙 沒有細骨鮮帶子好大隻 灼一灼就食得 鮮嫩無比冬菇釀墨魚滑 呢個組合好新奇 但係出奇地夾 兩樣食材都有彈牙嘅口感 冬菇非常厚身又多汁 墨魚滑鮮甜 非常新鮮一個靚湯底又點少得烏冬呢呢度嘅裝修充滿懷舊特色 有啲80年代嘅大排檔feel

鮮鵝腸非常爽脆 又唔會太肥 清洗得乾淨 沒有內臟的騷味

鮮帶子好大隻 灼一灼就食得 鮮嫩無比

一個靚湯底又點少得烏冬呢

呢度嘅裝修充滿懷舊特色 有啲80年代嘅大排檔feel 充滿香港情懷 感覺好似時空轉移一樣 回到以前

想食得著數,食得抵 可以選擇七點半前結帳 或者晚上十點後入座 均有折扣優惠!