2021-05-15
呢間餐廳喺公司附近但一直冇食過, 見到環境好似唔錯, 雖然見到大多數人都係食烤肉, 但係睇佢個lunch menu好似唔錯, 所以想去試吓~去韓國餐廳最鍾意食前菜🥰 呢度有泡菜, 大豆芽菜, 同埋蘿蔔, 全部都可以refill~ 但係佢呢度嘅泡菜係成pot上😆 店員會幫你剪細細舊 十分貼心👍🏻 泡菜份量十足 唔refill都夠食😋 呢度嘅泡菜偏鹹 (唔係偏酸嗰隻), 好好味😋 大豆芽菜同埋蘿蔔都好味👍🏻第一次嚟嘅時候同朋友兩個都一齊叫咗: 【牛肉大醬湯🥘配烤牛肉🥩】大醬湯味道濃郁👍🏻 有少量金菇, 洋蔥, 蔥等配料, 牛肉份量偏少, 唔係好多肉, 多啲會更好😃 左手邊嗰碟仔就係烤牛肉😂 偏肥 (好似平時打邊爐啲肥牛咁), 但係味道唔錯👍🏻調味偏鹹, 送飯一流🍚因為覺得佢啲泡菜真係幾好食, 同埋環境幾舒適, 所以兩日之後又返嚟食😆今次叫咗: 【韓式石頭鍋飯🍲】一嚟到見到已經覺得好吸引😍 有好多配料: 蛋黃, 牛肉, 紫菜, 紅蘿蔔, 翠玉瓜, 冬菇, 菠菜😋 撈埋韓式辣醬非常惹味🤤💓 份量好多, 食晒成兜飯飽到去夜晚🤣另外朋友叫咗雪濃湯🍲 試飲咗一啖湯, 同韓國嗰間神仙雪濃湯比冇得比,
第一次嚟嘅時候同朋友兩個都一齊叫咗:
【牛肉大醬湯🥘配烤牛肉🥩】
今次叫咗:
【韓式石頭鍋飯🍲】
另外朋友叫咗雪濃湯🍲 試飲咗一啖湯, 同韓國嗰間神仙雪濃湯比冇得比, 唔使特別去試😂
整體覺得食物唔錯, 環境舒適, 店員態度殷勤, 性價比都高, 可能會變飯堂😆
搭電梯上嚟嘅時候仲見到外賣自取嘅餐牌好似好抵食, 下次可能試吓😊