2019-02-10 2572 浏览
呢一日约咗大学同学食饭,朋友想食四川麻辣嘢,又咁啱突然醒起之前因为无订位而摸过门钉既四姐川菜,今次好醒目做一日就打黎book。就算book咗位都要等左三个字先有得入,但等待系绝对值得㗎。呢度既收费主要系接人头,人愈多可以叫既野食都可以愈多款,人头收费每位340,我地有三个人,所以可以带两个两菜三至四个热既主菜,店家仲会送一碟青菜俾我地,再加白饭任装。凉菜我地要左蒜泥白肉,个汁好正,带到出黎好香令人上瘾,好开胃,腩肉肥瘦分明 呢度其中一样名菜 — 四川凉面系店员推荐必尝面质爽口弹牙,加埋个汁成件事好夹,对令人食唔停架!糖醋里脊,肉质爽口,炸得香脆,炸粉唔厚,食左咁多辣野系时候中和下。辣子肥肠,唔好睇咁多辣椒🌶️,食落唔算好辣,而且肥肠好香,搞到我地系咁话好味好味呀!终于到我哋嘅主角上场,期待已久嘅酸菜鱼鱼质好滑好入味,个底仲有好多粉丝同芽菜,再加埋个汤,真系好鬼死好味,饱到爆呀!份量又够大份,绝对唔欺场架呢个送上得太迟,大家个胃同心❤️已经俾酸菜鱼攻占左,好随便食左两旧咋,但都好好味既。佢地仲好好,会送个青菜俾我地,虽然唔辣但都炒得好好味。其实有咁多野食,我地三个女仔又点会食得晒呢,为左唔浪

蒜泥白肉

四川凉面

呢度其中一样名菜 — 四川凉面
系店员推荐必尝

面质爽口弹牙,加埋个汁成件事好夹,对令人食唔停架!

糖醋里脊

辣子肥肠

酸菜鱼

终于到我哋嘅主角上场,期待已久嘅酸菜鱼

泡椒炒牛肉

炒土豆丝

佢地仲好好,会送个青菜俾我地,虽然唔辣但都炒得好好味。

其实有咁多野食,我地三个女仔又点会食得晒呢,为左唔浪费食物就唯有又食又拎啦😂

总括黎讲,店员好友善会真心推荐佢地觉得必食既野俾你,又会同我地倾下计,令人觉得其实香港人都可以好亲切同埋好客架!呢间私房菜好高质

我下次会再试其他架

等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
蒜泥白肉