2020-04-24
太耐無黎食。。好記掛燉湯同埋茄子。。。。。"飯聚令"之後,好少出街食,但係生日點少得呢。。當然要叫燉湯同茄子,另外叫左小籠包,餃子,叉燒等等。。首先,叉燒係最特別,連爐仔一齊上。。雖然個火等一陣都會熄,以為熱住會"un",但係又唔會,仲要係勁鬆化。。由於熱住,反而唔會令叉燒既油及汁凝固。。叉燒少少肥,個汁唔太甜唔太鹹,膩而不流。。 十萬個好味下次係必叫!!第二,酸菜魚也不錯,自從家附近湖南人開的小店結業後,就無食過酸菜魚。。朋友說大陸的酸菜魚好味。。因為我未試過,但係我覺得呢個酸菜魚同我食過既小店酸菜魚味道都接近,反而呢度既魚比較滑,又無骨,方便懶人。。。。。。有薯粉在底部,這隻牌子不錯,沒有那種怪味。。第三,黃金蝦好彈牙,每個都沾滿"黃金"。。口感及味道都好豐富其他食物同服務都保持水準,讚!!疫情下,這裡都做足防禦,亦跟足指引,可以放心堂食,很滿足
"飯聚令"之後,好少出街食,但係生日點少得呢。。
當然要叫燉湯同茄子,另外叫左小籠包,餃子,叉燒等等。。
有薯粉在底部,這隻牌子不錯,沒有那種怪味。。
其他食物同服務都保持水準,讚!!
疫情下,這裡都做足防禦,亦跟足指引,可以放心堂食,很滿足