2019-12-31 159 浏览
之前已经同朋友食过泰妹嫁啦,觉得几好食,咁今次就食过返寻味,带埋屋企人去食。一开始就先点一啲惹味既小食开下胃,虾饼有六大件,件件都好足料,食落唔会成口都系炸粉,配埋泰式辣酱,甜甜酸酸辣辣既味道都齐全,相当开胃。另外生菜包亦系另一泰国岀名小菜,肉碎既份量相当多,而生菜既份量就相对地少啦,希望可以多几块生菜,如果唔系净返既肉碎就只能送饭啦😂肉碎既味道就偏辣一点,如果钟意食辣既朋友就应该会几钟意,不过唔食得辣既就可能要事先叫定少辣啦。而主食就点左海虾粉丝煲同埋豆腐肉碎粉丝汤。海虾粉丝煲就咁睇张相都已经好吸引,大大只海虾加上已经入晒味既粉丝,已经系最好既配搭。而豆腐肉碎粉丝汤就系玉子豆腐再配上蔬菜汤,好鲜甜,为整餐比较重口味少少去中和一下,正

而主食就点左海虾粉丝煲同埋豆腐肉碎粉丝汤。

用餐时段