2022-10-19 155 浏览
今日同朋友过嚟湾仔呢边食好嘢,突然间想食辣,于是揾到呢间满江红 好耐之前喺另一间分店食过都唔错。环境好似去咗四川、成都𠮶种feel,都几正,比较中式,令人感觉到地道啲。《鸡汤小云吞》小云吞食得出系手制,每一粒都食到足料嘅肉,云吞皮都好薄好滑,好好味。《花雕醉鸡煲》药材味好浓郁,追求浓郁嘅花雕醉酒味呢个就啱晒,鸡件索晒个汤嘅精华,而且唔会好孩,十分唔错!《孜然炒回锅牛肉》好浓味,好香孜然味,牛肉好入味但唔会太咸,口感好林,好正!送饭一流。《麻辣牛展》牛展真系好正,一啲都唔干唔孩,而且炒得好入味好香,尖椒都好好食,僻晒啲辣味,狂食都唔怕,送饭好正! 总括嚟讲,呢间川菜嘅价钱唔贵而且味道都唔错,经过湾仔呢边又想食辣嘢就唔好错过啦。

《鸡汤小云吞》

《花雕醉鸡煲