2009-02-12
係亞視見佢地介紹呢間鋪頭,開頭都有D期望,但見D網友又彈多過讚,當時個心都有D15,16! 不過同朋友試過後,都幾滿意喎!自問並非食家,但因工作關係,都經常出trip,都試過食得幾豪嫁 (當然唔使自己比個陣!) 正宗法國菜自己都試過唔少,法國人係好鬼得閒嘅民族,食餐(晚)飯都幾粒鐘,又貴又唔飽喎!所以多數華人都有D唔習慣。法國菜又出名 碟大 份量小,但佢地嘅特式係食物賣相及溫度。我個人覺得呢2點係間鋪頭 “主要” 需要改善係地方。當晚我同朋友都試佐佢地嘅 Set Dinner 幾敢呢!以每位佰幾蚊計,都OK啦!(點解OK炸?因為食唔飽囉!) 不過都預佐,法國菜麻! 食物味道滿意,出菜速度快左D,可能冇乜客啦! 裝修就唔得啦,因為lighting 差而D枱又放得太多,旣然閒日客唔多,不妨放少幾張枱,加上table lamp 相信氣芬會好D。House music 可以唔要,因為都冇專人做mixing,D 罐頭music怪怪地,不如唔要好過。服務生態度OK,不過就唔識同客social,尤其是係生客嘅我地,做食肆生意,翻頭客最重要麻!此外,正宗法國大廚會走出廚房同D客吹下水,問下意見。可
服務生態度OK,不過就唔識同客social,尤其是係生客嘅我地,做食肆生意,翻頭客最重要麻!此外,正宗法國大廚會走出廚房同D客吹下水,問下意見。可能老闆比較有性格啦,冇出來social。
值唔值就見仁見智,起馬我覺得冇比人揾丁啦!超值就唔敢講,一分錢一分貨麻,想飽飽又唔計較味道,不如去快餐店吧啦!
Anyway 我會帶朋友再來,我覺得大家都應該試下先,再評價,始終自已食落口為真實!