.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥭 M͓̽a͓̽n͓̽g͓̽o͓̽ ͓̽H͓̽a͓̽b͓̽i͓̽b͓̽i͓̽ ͓̽T͓̽e͓̽m͓̽p͓̽t͓̽a͓̽t͓̽i͓̽o͓̽n͓̽ @ 🌟 甜姨姨《👽食神大妈食甜品》.💁‍♀️ 图片展示美食为:Mango Habibi HKD 158Molten Caramelized Coconut Cake HKD 128Matcha Warabi Mochi With Red Beans HKD 48Tofu Pudding With Taro Balls HKD 58.👽 自从「甜姨姨」喺钻石山开咗新分店,大妈就成日嚟食嘢,肥猪仔呀 😆 个餐牌直程可以背得出咁滞,今次店员话有新搞作,即刻嗌嚟试吓!.🍧 「甜姨姨」一向出名食刨冰就系人都知,今次呢款新搞作就系「杨枝甘露芒果刨冰」!超级适合打卡,因为一上枱就觉得哗一声!好大个刨冰波波球,用上菲律宾吕宋芒,饱满嘅芒果肉同埋芒果杨枝甘露嘅酱汁,仲有芒果肉冰条,同埋热情果果冻,咬落完全唔觉得硬。份量好足够,好好味呀!.🥥 另外就当然系无限次反兜嘅「甄沾记心太软配甄沾记雪糕」,一切开未放入口就见到心太软流出嚟,好吸引。奶香浓郁,仲有甄沾记雪糕作配搭,雪糕好香浓,大满足!.🍵 仲有呢个
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
Mango Habibi HKD 158

Mango Habibi

🍵 仲有呢个「红豆抹茶蕨饼」摆盘好靓,蕨饼口感滑嫩,带有微微嘅弹性,好好食。抹茶味浓,红豆馅甜度适中,一齐食更加有层次。

🍡 最后就当然要食非常经典嘅「豆豆手工芋圆」,真系好味!芋圆Q弹有嚼劲,口感好饱满。豆腐花顺滑带有淡淡嘅豆香,同芋圆一齐食更加暖胃。

Tofu Pudding With Taro Balls

🥳 呢个新出嘅刨冰真系不得了,回味无穷!仲未计返兜无数次嘅其他好味甜品,真系每一次去都捧住个肚走!

.⠀
📍 钻石山龙蟠街3号荷里活广场1楼177号舖