2025-06-03
夏日炎炎嘅天氣,相信唔少人都會諗起食沙冰解暑🤓而今次我哋就去咗甜姨姨,試吓唔同嘅沙冰🤩🔆黃到金(芒果沙冰)$158呢個沙冰主打菲律賓呂文芒果,配楊枝甘露。芒果唔會太甜,令到成碗沙冰一啲都唔膩,食到最底嘅時候嗰啲楊枝甘露仲會保持住呢個沙冰嘅新鮮感‼️但係淋上去嘅芒果醬相對之下就比較化學,有少少似芒果軟糖嘅味🫠🔆初心(草莓沙冰)$128 草莓沙冰食落去,反而係最有驚喜🤩一開頭潷落去嘅士多啤梨味,完全唔似糖漿,反而仲有平時士多啤梨嘅清新,配埋希臘乳酪嘅酸味、士多啤梨乾、同埋椰果,令到成碗沙冰嘅層次好豐富😝🔆 400次髒髒Kitkat冰(朱古力沙冰) $148一諗起Kitkat通常都會認為成個沙冰會過分膩/甜🫠但係因為有8%美祿粉中和返Kitkat帶嚟嘅甜😝配埋朱古力雪糕,配上朱古力醬同埋朱古力雪糕,令你喺食一碗沙冰嘅時候食都唔同朱古力嘅風味🙂↔️試咗咁多碗沙冰,我哋都認為士多啤梨味係最特別嘅‼️因為會沙冰都比較大🤓如果大家都有興趣嚟嘅,建議帶埋啲同伴一齊享受
🔆黃到金(芒果沙冰)$158
🔆初心(草莓沙冰)$128