2024-06-04
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.✨ 𝑺𝒆𝒓𝒆𝒏𝒆 𝑬𝒔𝒄𝒂𝒑𝒆 𝑨𝒎𝒊𝒅𝒔𝒕 𝑼𝒌𝒊𝒚𝒐 𝑪𝒂𝒇𝒆 𝑩𝒍𝒊𝒔𝒔 @ 🌟 Ukiyo《👽食神大媽嘆CAFE》.💁♀️ 圖中展示美食為:fresh X Ukiyo Black Tea Afternoon Tea Set HKD 218- Black Tea Mochi Waffle with Tofu Gelato and Cheese Foam- Butterfly Pea Apple Yuzu Green Tea SodaSous-Vide Australian Wagyu Ostyer Blade Garden Mixed Salad HKD 148Saikyo Miso Sous-Vide Salmon All Day Breakfast HKD 188.👽 一開始係比呢間餐廳嘅名吸引,叫「浮世繪」,理念係通過彩調手作嘅美食提倡健康美食。黎到之後好鍾意佢一大排落地玻璃,同埋用上木調嘅用餐環境,令人好自然會感受到悠閒慢活嘅感覺。.🍁 店員推介最近剛好做緊一個推廣套餐,係「fresh X Ukiyo 紅茶抗氧下午茶套
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖中展示美食為:
🍁 店員推介最近剛好做緊一個推廣套餐,係「fresh X Ukiyo 紅茶抗氧下午茶套餐」,可以用優惠價食限定口味「芝士奶蓋紅茶麻糬窩夫配豆腐雪糕」同「蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打」。
🧇 窩夫做得好出色,軟硬適中,香氣撲鼻,外脆內嫩。配上香滑嘅豆腐雪糕同芝士奶蓋,一口咬落去,煙韌無比,口感絕對一絕!
🦋 另外「蝶豆花柚子蘋果莖茶梳打」調色好優美,係一款味道好清新嘅氣泡飲品,主要係柚子同蘋果嘅酸甜味,望到已經好療癒。
🥗 食甜品嘅同時,叫呢款「慢煮澳洲和牛板腱沙律」一齊食,牛板腱慢煮保留肉汁,再加上青蘋果、藜麥、日式胡麻醬嘅醬汁,好清新開胃!
🍱 另外就係最特別嘅日式全日早餐,呢款「西京三文魚全日早餐」所有配料都係日式配搭。西京三文魚大大塊,配上香滑嘅玉子燒、自家製酸種麵包、仲有胡麻菠菜、牛蒡漬、蘿蔔漬、紅芝漬、椰菜花米、黑松露日本本菇,超級豐富又特別!
😉 起鬧市要搵到一處可以悠閒地望住美景嘆美食嘅地方真係好難,而呢度仲要價錢大眾化,餐牌選擇亦多元化,可以好CHILL地渡過一個愉快嘅下午。
📍 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖
☎️ +(852)2762-8822
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️