‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🤩 𝓜𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻𝓯𝓾𝓵 𝓒𝓪𝓷𝓽𝓸𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓐𝓾𝓽𝓱𝓮𝓷𝓽𝓲𝓬 𝓓𝓮𝓵𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 @ 🌟 利宝会馆《👽食神大妈叹粤菜》.💁‍♀️ 图片展示美食为:蟹籽烧卖皇香煎韭菜饼花胶杏汁炖白肺汤酒香南非鲍鱼角青花椒蒸星斑件浓汤浸时蔬即烧乳鸽陈皮红豆沙酥皮蛋挞.👽 大妈要同大家介绍吓呢一间地点方便,食材优质,提供正宗广东美食嘅好地方,每款菜式都令人满足。.🥟 首先打头阵就系「蟹籽烧卖皇」同「香煎韭菜饼」。烧卖超级大粒、弹牙、鲜味十足,蟹籽嘅爽脆感令口感好丰富!韭菜饼则外皮超级松脆但不油腻,充满内韭菜,香味飘散出嚟,好惊艳!令我决定下次要试埋佢嘅饮茶午餐!.🍲 食完开胃嘅钱财当然系要饮暖胃嘅「花胶杏汁炖白肺汤」。猪肺汤底浓郁鲜甜,超大块花胶嘅滋味完美融合喺汤度,而白肺汤嘅滑嫩质感更加凸显出嚟,真系滋补又美味!.🦪 主角「酒香南非鲍鱼角」黎啦!连砂煲上,热辣辣,香喷喷!鲍鱼切角鲜嫩多汁,每一口都充满嘅鲍鱼鲜味,令人爱不释口。连配菜都非常之鲜味,非常之大满足!.🐟 另一位主角「青花椒蒸星斑」非常之厚身,有别于一般清蒸,用青花椒嘅辣味带出鱼肉嘅鲜甜,真系令人
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
酥皮蛋挞
👽 大妈要同大家介绍吓呢一间地点方便,食材优质
,提供正宗广东美食嘅好地方,每款菜式都令人满足。

酒香南非鲍鱼角

🐟 另一位主角「青花椒蒸星斑」非常之厚身,有别于一般清蒸,用青花椒嘅辣味带出鱼肉嘅鲜甜,真系令人回味无穷。

青花椒蒸星斑件

🦆 仲有「即烧乳鸽」,呢个真系功夫一绝!原只烧到外皮超香脆,店员会俾你影相打卡之后再去帮你斩件。里面仍然保持住非常之丰富嘅肉汁,同埋好大只,真系非常肥美好味!

即烧乳鸽

🥬 「浓汤浸时蔬」真系用非常之浓郁嘅上汤浸菠菜苗,每一块菜叶都好嫩口,精挑细选出来。

浓汤浸时蔬

🥧 最后系甜品「陈皮红豆沙」同「酥皮蛋挞」。红豆沙起沙,加埋陈皮嘅香气,红豆好大粒,甜而不腻。蛋挞更加系有诚意即焗,外皮好酥脆,内馅香滑。

酥皮蛋挞

😋 呢度每一道菜都精心烹调,味道鲜美而正宗,地理位置好方便,食物质素好高,加上装修典雅企理,有机会记得嚟试吓。

.⠀
📍 中环德己立街1-13号世纪广场4楼